Systems Architecting Primer

Tällä kurssilla opit järjestelmäarkkitehtuurin kuvaamisen perusteet ja ymmärrät järjestelmäarkkitehtuurin roolin osana Systems Engineering -lähestymistapaa. Kurssilla käydään läpi kuinka erilaiset mallinnustavat auttavat laatimaan järjestelmäkuvauksen, joka parhaiten palvelee kohdejärjestelmääsi ja tuotekehitys- tai hankintaprojektiasi.

Monet tarjolla olevat järjestelmäarkkitehtuuria käsittelevistä kursseista keskittyvät sen hyödyntämiseen tietojärjestelmien kehittämiseen, mutta tämä kurssi sopii erityisen hyvin heille, joiden kohdejärjestelmä sisältää muitakin elementtejä kuin tietojärjestelmiä.
Seuraava koulutus alkaa: Tilauksesta
Kesto: 2 pvä
Taso: Syventävä
Sijainti: Luokka- tai verkkokoulutus
Jonas Andersson
Decisionware AB
Riku Salminen
SYSE Oy
Systems Architecting Primer - SYSE Oy - Systems Engineering koulutukset
Hyvin mietitty ja dokumentoitu järjestelmäarkkitehtuuri on keskeinen työkalu tuotteen tai palvelun kehittämisessä tai hankkimisessa. Hyvä arkkitehtuurikuvaus palvelee niin sidosryhmien kanssa kommunikointia kuin tarkempaa järjestelmäanalyysiäkin. Se auttaa myös keskittymään kehitettävän järjestelmän keskeisiin tai kriittisimpiin ominaisuuksiin.

Kurssin kohderyhmä

Kurssi soveltuu erityisen hyvin hieman monimutkaisempien teknisten tuotteiden kehittämisestä tai hankinnasta vastaaville, jotka haluavat kehittää ymmärrystään järjestelmäarkkitehtuurista ja kuinka sitä voi hyödyntää tuottamaan lisäarvoa sekä omalle organisaatiolle että sidosryhmille. Kurssi sopii hyvin myös syventävänä koulutuksena osaksi laajempaa Systems Engineering -osaamisen kehittämistä.

Oppimistavoitteet

Kurssin jälkeen Sinulla on parempi ymmärrys järjestelmäarkkitehtuurista ja sen roolista osana Systems Engineering -kokonaisuutta sekä erityisesti sen hyödyntämisessä tuotteen suunnittelussa ja integroinnissa. Opit myös valitsemaan rakenteen arkkitehtuurikuvauksellesi sekä sopivat mallityypit, jotka auttavat keskittymään tuotteen ja projektisi keskeisimpiin riskeihin ja onnistumisen edellytyksiin. Saat myös johdannon kuinka järjestelmäakkitehtuuria voi hyödyntää työkaluna tuotekehityksen johtamisessa.

Kurssin opetusteemat

  • arkkitehtuuri ja Systems Engineering
  • arkkitehtuurin kieli (termit ja käsitteet)
  • arkkitehtuurikuvauksen rakenne
  • näkökulmien valita ja suunnittelu
  • mallien hyödyntäminen osana arkkitehtuurikuvausta
  • arkkitehtuurin analysointi ja arviointi
  • järjestelmäarkkitehtuuri ja järjestelmän integrointi
  • arkkitehtuuri johtamisen työkaluna

Ennakkotiedot ja kurssin toteutus

Tämän kurssin ennakkotiedoiksi suosittelemme Systems Engineering Basics -kurssiamme tai vastaavia tietoja.  Systems Engineering Basics -kurssi on mahdollista suorittaa samalla viikolla tämän kurssin kanssa. Tarjoamme viikolla 44/2023 pidettävät Systems Engineering Basics ja Systems Architecting Primer -kurssit yhteishintaan (kts. hinta). Pääopettajana on Jonas Andersson, Ph.D., jolla on pitkä kokemus vastaavien koulutusten toteuttamisesta. Kurssin opetuskieli on englanti ja myös opetusmateriaali on englanniksi. Toinen kurssin opettajista puhuu suomea, joten kysymyksiä voi esittää myös suomeksi. Kurssi toteutetaan SYSE Oy:n ja Decisionware AB:n yhteistyönä. Tarkempaa tietoa koulutuksen sisällöstä löydät täältä.

Hinta

Seuraavan avoimen kurssin hinta on nähtävissä kun kurssin ajankohta on tiedossa.

Yhteystiedot

Kurssiesitteet, tiedustelut ja myynti:

Riku Salminen

riku.salminen@syse.fi

+358 400 906 723

SYSE Oy toteuttaa koulutukset yhteistyössä Decisionware AB:n kanssa. Koulutuskielinämme ovat sopimuksen mukaan englanti, suomi tai ruotsi. Avointen kurssiemme koulutuskielenä on englanti. Kurssimateriaalit ovat englanniksi.

Ilmoittautuminen koulutukseen

Ilmoittaudu lomakkeella alkavaan koulutukseen tai lähetä tiedustelu. Tilaamalla koulutusinfon saat ajantasaisen tiedon tulevista koulutuksista.

Asiakaskokemuksia