Zoom käytössä avoimilla verkkokursseillamme

Zoom käytössä avoimilla verkkokursseillamme

Technology photo created by freepik – www.freepik.com

Avoimet verkkokurssimme toteutetaan Zoom-ympäristössä. Zoom on monipuolinen ja helppokäyttöinen virtuaalikokousympäristö, joka kokemuksemme perusteella sopii hyvin verkkokoulutusten toteuttamiseen. Suosittelemme, että käytössäsi olisi kannettava tietokone riittävän isolla näytöllä – isommasta lisänäytöstä voi olla hyötyä, mutta ilmankin pärjää. Puhelimen tai tablettitietokoneen ruutu voi olla turhan pieni.

Zoom-virtuaalikokoukseen pääset mukaan joko lataamalla koneellesi Zoom-sovelluksen tai vaihtoehtoisesti selaimen kautta. Osassa yrityksistä on rajoitettu sovellusten asentamista koneille, joten tämä on hyvä selvittää etukäteen oman organisaatiosi tietohallinnosta. HUOM! Sinun ei tarvitse luoda omaa Zoom-tiliä voidaksesi osallistua koulutukseemme.

VOIT TESTATA ZOOMIN TOIMINNAN OMALLA KONEELLASI
Mikäli et ole käyttänyt Zoomia aikaisemmin sillä koneella, jolla aiot osallistua kurssillemme, niin suosittelemme, että testaat Zoom-yhteyden toiminnan Zoom-testillä. Valitse testisivulla Join, jonka jälkeen Zoom ehdottaa sinulle Zoom-sovelluksen lataamista. Lataa sovellus ja seuraa ohjeita testiyhteyden muodostamiseksi. Testikokoukseen liityttäessä Zoom antaa sinulle mahdollisuuden testata video- ja ääniyhteytesi. Testaa mikrofonisi ja kaiuttimesi/kuulokkeidesi toiminta. Zoomin tarkemman ohjeen testikokoukseen osallistumisesta löydät täältä.

Zoomin testaaminen selaimella
Mikäli Zoom-sovelluksen asentaminen ei ole sinun organisaatiossasi mahdollista, niin pääset testaamaan toiminnan selaimen kautta samalta Zoom-testisivulta. Valitse testisivulla Join, mutta hylkää Zoomin ehdottama sovelluksen lataaminen. Valitse sen sijaan testisivun alareunasta Join From Your Browser. Testikokoukseen liityttäessä Zoom antaa sinulle mahdollisuuden testata video- ja ääniyhteytesi. Testaa mikrofonisi ja kaiuttimesi/kuulokkeidesi toiminta. Zoomin tarkemman ohjeen testikokoukseen osallistumisesta löydät täältä.

ONGELMIA SELAIMELLA LIITYTTÄESSÄ MIKROFONIN KANSSA?
Selaimen kautta liityttäessä voi olla, että mikrofoninkäyttö ei ole selaimen asetuksissa sallittu. Tämän saa korjattua selaimen asetuksista. Näistä linkeistä löytyy ohjeet: Chrome, Firefox ja Microsoft Edge.

Mikäli haluaisit osallistua kurssillemme, mutta Zoomin käytössä on ongelmia, niin ota meihin yhteyttä.